Mac filékniv

 

 

Filékniven från Mac har varit en bra kompis i många år. Den här hade jag inte velat vara utan en enda dag på jobbet. Skönt handtag, tunn och lätt. 

 

 

Adlink till kniven HÄR!

 


 

Övrigt om mina knivar: 

Jag tar hand om mina knivar genom att alltid dra dom på brynstålet några gånger innan jag börjar skära något. Har man ett bra brynstål som inte är för grovt tar den inte så mycket av kniven vilket gör att kniven håller sig vass längre. 
Det brynstålet jag har är egentligen ett riktningsstål och är från ett märke som heter Isler. 

 

2-3 gånger om året lämnar jag in mina knivar på slipning hos en slipfirma. Då slipar dom knivarna på en maskin. Det gör att kniven blir lite tunnare för varje gång och tillslut måste man köpa en ny kniv. Det blir alltså att man avverkar några knivar om man använder dom så mycket som jag gör. 



Mina dyrare knivar lämnar jag in på slipning där dom slipar dom för hand istället för på maskin. Det är snällare mot kniven, dyrare för plånboken men gör att dom finns kvar längre. 

 

Jag brukar lämna in mina knivar ganska snabbt direkt efter att jag köpt dom för oftast har dom ganska kort egg när dom är nya. Dom är vassa som djävulen när man tar ut den ur kartongen men sen dör den rätt snabbt. Så jag brukar säga när jag lämnar in den att jag vill ha lite längre egg, men det är en smaksak.