Mac kockkniv 21 cm

Min mest använda kniv. Tycker den har ett skönt handtag och är lätt i handen. Bladet är tunt vilket gör att den skär igenom tex en lök istället för att klyva vilket jag tycker vissa knivar gör. 
Helt klart en mycket prisvärd och bra kniv. 

 

Adlink till kniven HÄR!

 

 

Mer info om hur jag tar hand om mina knivar: 

Jag tar hand om mina knivar genom att alltid dra dom på brynstålet några gånger innan jag börjar skära något. Har man ett bra brynstål som inte är för grovt tar den inte så mycket av kniven vilket gör att kniven håller sig vass längre. 


Det brynstålet jag har är egentligen ett riktningsstål och är från ett märke som heter Isler. 

 

2-3 gånger om året lämnar jag in mina knivar på slipning hos en slipfirma. Då slipar dom knivarna på maskin. Det gör att kniven blir lite tunnare för varje gång och tillslut måste man köpa en ny kniv. Det blir alltså att man avverkar några knivar om man använder dom så mycket som jag gör. 


Mina dyrare knivar lämnar jag in på slipning där dom slipar dom för hand istället för på maskin. Det är snällare mot kniven, dyrare för plånboken men gör att dom finns kvar längre. 

 

Jag brukar lämna in mina knivar ganska snabbt direkt efter att jag köpt dom. Ofta är de vassa som djävulen när man tar ut den ur kartongen men sen dör den rätt snabbt av nån anledning.